BUSTER + PUNCH

X

CANADAKÖKET

logo

ROTATE TO
NAVIGATE

Show menu Show menu

Home

BUSTER + PUNCH

CANADAKÖKET

logo

The Butcher’s Kitchen_SV

STYCKMÄSTARENS

(The Butcher’s)

KÖK

(Kitchen)

READ MORE

The Butcher’s Kitchen finns tillgängligt i tre olika kombinerbara utföranden, Hoxton light, Borough Medium och Smithfield Dark. Alla modeller tillverkas av material i högsta kvalitet, för att erbjuda unika kök med solida hårdmetaller, handgjorda snickerier och säregna stensorter.

En delad designfilosofi reflekteras i materialvalen, precis som varje duktig kock bryr sig om kvalitén på sina råvaror.

Robusta material står emot krävande vardagsbruk, handmålade skåp i ask skapar en varm och inbjudande atmosfär medan de exponerade armaturerna ljussätter köksbänkar i marmor och skapar en känsla som påminner om ett gammaldags arbetskök. Miljön kompletteras med en typiskt skandinavisk syn på användarcentrerad funktionalitet och hantverksskicklighet.

Hoxton Light_SV

HOXTON LIGHT

SE INFO

En färgpalett inspirerad av det nordiska klimatet, där asken är målad i en ljusgrå kulör och eken har givits en vit pigmentering. Marmor och ljus kompositsten skapar, tillsammans med detaljer i borstat stål och mässing, ett skandinaviskt uttryck.
 1  Skåpsdörr, ljusgrå  2  Spröjs, ljusgrå  3  Strömbrytare i rostfritt stål  4  Vitpigmenterad ek  5  Trådarmerat glas  6  Mässingskrok  7  Buster + Punch Heavy Metal ljusarmatur, stål  8  Handtag i rostfritt stål  9  Knopp i rostfritt stål eller mässing  10  Carraramarmor  11  Kompositsten

Borough Medium_SV

BOROUGH MEDIUM

SE INFO

Det är här London möter Skandinavien, med vågade färger och adderad mångfald. Asken är behandlad med en mörkare ton för att stå i kontrast till den vitpigmenterade eken. Trätonerna kan kombineras med ljusa stensorter för att skapa en lugn balans mellan materialen, eller så väljer man kalksten för ytterligare kontrast. Vitrindörrar med spröjs förstärker temat av styckmästarens arbetsplats och vi rekommenderar detaljer i mässing eller rökt brons för att fullända stilen.
 1  Kalksten  2  Kompositsten  3  Buster + Punch Heavy Metal ljusarmatur, rökt brons  4  Mörkgrå ask  5  Mässingskrok   6  Handtag i rökt brons  7  Knopp i mässing  8  Trådarmerat glas  9  Strömbrytare i matt vit  10  Spröjsad skåpsdörr i vitpigmenterad ek

Smithfield Dark_SV

SMITHFIELD DARK

SE INFO

Smithfield dark lånar färginfluenser från klassisk brittisk inredningsstil. Den mörka asken kombineras med rökbetsad ek och vitriner med trådarmerat glas. Ljusa arbetsbänkar i Carraramarmor eller grön granit skapar kontrast och låter de solida detaljerna i mässing eller rökt brons framträda. Den här färgsättningen sammanfattar det moderna ‘Butcher’s kitchen’.
 1  Buster + Punch Hooked 1.0 ljusarmatur, mässing  2  Spröjsad skåpsdörr i rökbetsad ek  3  Skåpdörr, mörkgrå  4  Carraramarmor  5  Grön granit  6  Handtag i rökt brons och mässing  7  Knopp i rökt brons  8  Strömbrytare i rökt brons

A Unique Collaboration_SV

ETT

(A)

UNIKT

(unique)

SAMARBETE

(collaboration)

The Butcher’s Kitchen är ett samarbete i begränsad upplaga mellan
Buster + Punch & Canadaköket. Här förenas brittisk ingenjörskonst
och svenskt hantverk och resultatet är knivskarpt.
READ MORE

The Butcher’s Kitchen är en konceptuell köksserie, designat av Buster + Punch och tillverkat av Canadaköket.
Buster + Punch är ett Londonbaserat designföretag, kända för sina ljusarmaturer, taktila materialval och inredningsdetaljer i sällsynta hårdmetaller. Deras passion ligger i att skapa extraordinära produkter för vardagsbruk.
Den svenska kökstillverkaren Canadaköket har över 140 års erfarenhet av att kombinera traditionella och moderna tekniker för att skapa enastående, handgjorda kök i spännande träslag.Buster + Punch och Canadaköket förenar det bästa av brittisk ingenjörskonst och design med storartad svensk hantverkstradition.

A unique collaboration_03_SV

“Vi skapade en helt ny köksserie utifrån
Massimo’s skisser, inklusive detaljer inspirerade
av Londons traditionella slakbutiker.”

Back to our roots_SV

TILLBAKA TILL

(Back to)

VÅRA

(our)

RÖTTER

(roots)

READ MORE

Buster + Punch formades i ett litet garage i östra London och är idag kända för att skapa oväntade och eleganta inredningsprodukter. Allt från belysning och möbler, till special-tillverkade motorcyklar och whiskybarer. De hämtar inspiration från Londons blomstrande mode- och musikvärld där de ofta samarbetar med graffitikonstnärer, musiker och modeskapare för att ingjuta autentisk subkultur-attityd i sin formgivning.
Canadaköket startades av Carl Bäckström, en svensk hantverkare som lärde sig konsten att bygga kök i Canada. 1872 återvände han till Sverige och startade den verksamhet som senare skulle bli känt som Canadaköket. Bäckström var lika innovativ som flitig, och var en av de första att erbjuda färdigtillverkade köksluckor. Sedan dröjde det inte länge förrän han kunde leverera även färdiga skåp, vitlackerade med genomtänkt interiör. Över 140 år senare märks fortfarande Canadakökets passion för exklusiva handbyggda kök i förstklassiga material.

Kontakt

KONTAKT

Buster + Punch Showroom


Artillerigtan 29, 114 45 Stockholm
+46 (0)76 577 46 50

 

>> Buster + Punch’s Retailers

Canadaköket’s Retailers


Stockholm/Bromma
Gustavslundsvägen 17, 167 51 Bromma
+46 (0)85 643 52 90

Gothenburg
Sofierogatan 3G Gotenburg
+46 (0)31 703 50 60

Umeå
Björnvägen 7 Umeå
+46 (0)90 184 5 10

EN SV